هر کس به نحوی تاریخ و جغرافیای هشت سال جنگ تحمیلی را درک کرده باشد و دفاع مقدس را به معنی واقعی فهمیده باشد، نمیتواند از حس و حال آن خود را جدا کند. من هم که به عنوان یکی از نوجوانان رزمنده در ساخت آن تاریخ بشکوه نقش داشتم، خودم را متعلق به این عظمت الهی میدانم.
بازدید امروز : 7
بازدید دیروز : 10
کل بازدید : 21591
کل یادداشتها ها : 28
دکتر «علیرضا قزوه»
دکتر «علیرضا قزوه» در بهمن ماه سال 1342 در شهرستان گرمسار دیده به جهان گشود، وی دوران متوسطه را در همین شهرستان با درجهی ممتازی به پایان برد و سپس برای ادامهی تحصیل در رشته حقوق قضایی به شهرستان قم رفت، وی پس از دریافت درجه کارشناسی در مقطع کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز پذیرفته شد و با ارائه دفاعیه «شعر معاصر تاجیکستان» این دوره را با موفقیت به انجام رساند. اندوختهی وی از ادبیات ایران و علاقه وافر او به شعر و ادبیات کشور همسایه تاجیکستان موجب شد تا وی مطالعات عمیق خود را در مقطع دکترا دانشگاه ملی تاجیکستان ادامه دهد و پس از ارائه دفاعیه با موضوع «ژانر در نقد معاصرتاجیک» به درجهی دکترا نایل شد.
«دکتر قزوه» یکی از ارکان مهم موج سوم (شعر انقلاب و دفاع مقدس» شناخته میشود و تاکنون از وی در قالب شعر سپید و چه در قالب غزل، اشعار زیبا، محکم، و دلنشینی منتشر شده است. وی با انتشار مجموعهی «مولا، ویلا نداشت» به عنوان شاعری مؤمن و متعهد به جامعهی شعر و ادب معاصر معرفی شد.
از نخلستان تا خیابان (مجموعه شعر) 1368، شبلی و آتش (مجموعه شعر) 1373 پرستو در قاف (سفرنامهی حج) 1375، غزل معاصر ایران (گزینش و جمعآوری 1376، خورشیدهای گمشده (گزینه اشعار معاصر تاجیکستان) 1376، قدم زدن در کلمات (مجموعهی گفتوگو با شاعران معاصر) 1379، عشق علیهالسلام (مجموعه شعر) 1381 گوشهای از فعالیتهای مکتوب و منتشر شده این شاعر تأثیرگذار در حوزه جنگ و دفاع مقدس بشمار میرود.
صراحت، جسارت، استقلال زبان، طرح مضامین مذهبی با بیانی تازه و تصاویری بدیع، از خصوصیات اشعار اوست تا آنجا که منتقدین به وی لقب «شاعر غزلهای اعتراض» دادهاند.
همکاری مستر و بی وقفهی دکتر علیرضا قزوه با مطبوعات از مجلات سپاه پاسداران آغاز شد سپس وی با راهاندازی ستون دو رکعت عشق، و بشنو از نی در طول 8 سال نقش بسزایی در معرفی آثار شاعران مطرح پس از انقلاب ایفا کرد، وی هم چنین مسئولیت صفحات ادبی مجلات ادبستان و اهل قلم را به عهده داشت این در حالی است که مجلهی «شعر» و تحریریهی بخش شعر روزنامه جمهوری اسلامی هنوز از نقطه نظرات دکتر قزوه بهره میجوید.
وی در سال 1371 ازدواج کرد و ثمرهی این ازدواج دو فرزند 10 سالهی دختر با نامهای مائده و مهدیه است که هر دو در کلاس چهارم ابتدایی مشغول به تحصیل هستند.
دکتر قزوه تاکنون موفق به کسب جایزهی ویژه مطبوعات، کتاب سال دفاع مقدس در 3 دوره شده است و هم اکنون به عنوان یکی از برجستهترین شاعران مذهبی و آئینی در همایش شورآفرینان دفاع مقدس برگزیده شدهاند.