سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سبز سپید سرخ
   مشخصات مدیر وبلاگ
 
  ایرج گلشنی[32]
 

هر کس به نحوی تاریخ و جغرافیای هشت سال جنگ تحمیلی را درک کرده باشد و دفاع مقدس را به معنی واقعی فهمیده باشد، نمی‏تواند از حس و حال آن خود را جدا کند. من هم که به عنوان یکی از نوجوانان رزمنده در ساخت آن تاریخ بشکوه نقش داشتم، خودم را متعلق به این عظمت الهی می‏دانم.

    آمارو اطلاعات

بازدید امروز : 13
بازدید دیروز : 10
کل بازدید : 21597
کل یادداشتها ها : 28

   موسیقی
سر" style="border:1px #999999 solid; background-color:#000000;" title="!در حال خواندن وبلاگ من، موسیقی مورد علاقه‏ام را بشنوید" width="130" height="50" type="application/x-mplayer2" autostart="true" loop="true" SHOWSTATUSBAR="1" ShowPositionControls="0">

نوشته شده در تاریخ 90/2/26 ساعت 7:25 ص توسط ایرج گلشنی


 

استاد سیمیندخت وحیدی شاعر معاصر

 

استاد سیمیندخت وحیدی

سیمیندخت وحیدی در اسفندماه 1312 در جهرم به دنیا آمد. دوران کودکی و تحصیلات را در همان جا گذراند و دیپلم ادبی گرفت. رویکرد او به شعر به سال 1329 (17سالگی) باز میَ‌گردد. شعرهای وی پس از پیروزی انقلاب (1358) تاکنون به صورت پراکنده در بیشتر نشریات کشور و جنگ‌ها و مجموعه‌‌های شعرهای مختلف گردآوری شده، انتشار یافته است.

«سیمیندخت وحیدی» قبل از انقلاب فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی بسیاری داشت و بارها توسط ساواک مورد تعقیب قرار گرفت‎ به همین دلیل به مدت 15 سال قلم را زمین گذاشت و در چاپ اعلامیه‌های امام خمینی(ره) فعالیت‌های خود را ادامه داد.

 از آغاز دفاع مقدس، بارها برای شعرخوانی به جبهه شتافت و همراه و همگام با جمعی دیگر از شاعران انقلاب در خطرناک‌ترین مناطق جنگی و نزدیکترین خطوط مقدم جبهه با دشمن، حضور می‌یافت و به شعرخوانی می‌پرداخت. وی در طول دو دهه‌ی اخیر (1360-1370)، از جمله فعال‌ترین شاعران زن در عرصه دفاع مقدس بوده است. او تاکنون در بسیاری از شب‌های شعر دفاع و مقاومت، مناسبت‌های ویژه و همایش‌های سراسری شعر دفاع مقدس حضوری فعال داشته است.

شعرهای «وحیدی» همگی در قالب کلاسیک بوده و بیشتر به غزل متمایل است. وی مدتی است که به تشکیل انجمن شعر ویژه زنان شاعر همت گماشته و جلسات هفتگی انجمن را در منزل مسکونی خویش اداره و سرپرستی می‌کند.

 

وی می‌گوید:

برای شناخت ماهیت شعر، هر کس تعبیری خاص را دارد. گاهی شعر را آیین زندگی دانسته‌اند و گاهی گفته‌اند سربلندی بشری است یا گفته‌اند زبان احساس است. نیروی محرکه با هنری است که خون و جان دارد یا نبوغ هنری می‌باشد و بالاخره شعر کلامی است برای خلق امکان، برای تحقق حقیقت و پرواز در آسمان تعالی و کمال و حضور بی‌واسطه با عالمی غیرقابل رؤیت، حال و حضور، کشف و شهود، ابداع ضابطه‌ای برای اندیشیدن، حرکتی برای رسیدن به تفکر و کلیدی برای گشودن درهای فضیلت و قرب حق جلاله. یعنی توانایی است، شور عشق است، آینه‌ای است جاودان که تصویر گذشته و آینده را در خود دارد و خلاصه اینکه کلمه‌الله است. شعر دفاع مقدس یا شعر مقاومت امروز از سرچشمه زلال اندیشه‌های ناب جوانان و نوجوانان نسل امروز نشأت می‌گیرد که با رعایت تکنیک و کاربرد واژه‌های جدید و ترکیبات تازه و حفظ دیگر عناصر لازم شعری حاکم بر فرهنگ این مرزوبوم، جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده و با الهام از آنانی که در راه تحقق آرمان‌های والای این نظام، زندگی خود را در دفاع از سرزمین و مکتب خود به هیچ انگاشتند پدیدآور مضامین و اندیشه‌هایی می‌شوند که در هیچ یک از دوران تاریخ این سرزمین همانند آن دیده نشده بود...

جنگ با همه شقاوت و زندگی سوزی‌اش، درخشش استعدادها را در پی داشت و به این بارقه‌های آسمانی مجال ظهور داد. در نتیجه شعر مقاومت، آمیزه‌ای از عشق و عرفان و حماسه است. آزاد و رها اما متعهد و مسئول... شعر انقلاب از قلمرو و حماسه و اندیشه‌های حماسی تکوین یافته که درخشان‌ترین نمایه‌های حماسی آن عبارت‌ا‍ز: عاشورا، جنگ تحمیلی، شهادت، مبارزه، ایثار و ...

او در مورد شعر دفاع مقدس می‌گوید:

« هدف به تصویر کشیدن رشادت‌ها و دلاوری‌های نسل گذشته برای نسل امروز در قالب شعر است که می‌بایست این ارزش‌ها برای نسل‌های بعدی حفظ شود. این شعرها بازگو کننده‌ی شرح بدن‌های تکه تکه‌ی شهدا و دلیرهای آنهاییست که در برابر دشمنان این مملکت ایستادند و از کلمه‌ی «لااله الا الله» دفاع کردند.»

 

وحیدی در طول فعالیت‌ خود فعالیت‌های گوناگونی داشته که از آن جمله است:

‌1- همکاری با صدای جمهوری‌اسلامی ایران از اولین شب پیروزی انقلاب اسلامی.

2- نویسندگی برنامه‌های مختلف رادیویی به ویژه برنامه خانواده که خود از دست‌اندرکاران تشکیل دهنده آن برنامه بوده است.

3- همکاری با حوزه هنری.

4- آموزش شعر برای دانش‌آموزان مستعد آموزش و پرورش در اردوهای تابستانی

5-     مسئول آموزش مکاتبه‌ای اصول و قواعد شعر برای نوجوانان و جوانان کشور.

6-     سردبیری نشریه کوثر.

7-          همکاری با بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس به عنوان داور در چندین مرحله از انتخاب بهترین کتاب سال دفاع مقدس.

8-          همکاری با تبلیغات جبهه و جنگ سپاه پاسداران در گردآوری، تصحیح شعر و ثبت خاطرات رزمندگان شهید.

9-          تدریس تاریخ ادبیات و اصول و قواعد شعر درکانون‌های ادبی پردیس و شهید مفتح و اردوهای تربیتی جوانان و دانشجویان و دانشگاه تربیت معلم.

 

آثار منتشر شده وی عبارتند از:

1-                 هور، مجموعه شعر، انتشارات آسیا، 1346

2-                 یک آسمان شقایق، شعر دفاع مقدس، حوزه هنری، دفتر ادبیات مقاومت? 1374

3-                 حس می‌کنم زندگی را، حوزه هنری، 1374

4-                 موج‌های بی‌قرار، حوزه هنری، 1375

5-                 شعر جوان، گردآوری شعر زنان، انتشارات حدیث، 1375

6-                 از نگاه آینه‌ها، گردآوری شعر دفاع مقدس زنان،‌بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس ، 1377

7-                 در قاب گل‌های، گاهنامه شعر، دفتر 4، گردآوری، حوزه هنری، 1368

8-                 کوثر2، حوزه هنری

9-                 گزیده ادبیات معاصر، مجموعه شعر، شماره 18، انتشارات نیستان، 1378

  10-هشت فصل سرخ و سبز، شعر پایداری، نشر برگ زیتون، 1381

 

 







  پیام رسان 
+ ای بهترین خاطرات زندگی، ای همیشه ماندگار در خاطرات، یاد شهامت هایت همیشه در روح من زنده است و در روح من زندگی می دمد. سالروز شهادتت مبارک شمس الله حیدریان عزیز.

+ دستاوردهای دفاع مقدس http://sabzsepidsorkh.parsiblog.com




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ